Wat is het beste buitenzwembad voor mij?

opzetzwembad

Geschreven door Buitenzwembad.nl

Buitenzwembad.nl is dé online vergelijkingssite voor buitenzwembaden. Wij delen graag al onze kennis over opzet zwembaden en alles wat daarbij komt kijken!

17-05-2020

Wanneer de hete zomerdagen weer aanbreken, heeft iedereen wel behoefte aan een buitenzwembad in zijn tuin. Lekker makkelijk in de tuin, je hoeft de deur niet meer uit om elders verkoeling op te zoeken. Maar welk buitenzwembad is geschikt? Er is zoveel keus. Buitenzwembaden zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Daarnaast heeft ook niet iedereen hetzelfde budget. In deze blog gaan wij van buitenzwembad.nl hier dieper op in. Wij gaan kijken welk buitenzwembad het beste voor u is.

Buitenzwembad voor bijna iedereen!

Als u denkt aan een buitenzwembad, denkt men vaak dat dit enkel voor de mensen met een hoog inkomen is. Maar niets is minder waar, een buitenzwembad is bijna voor iedereen weggelegd. Het mooiste aan een buitenzwembad in uw eigen tuin is dat u de deur niet meer uit hoeft. U hoeft niet naar het strand of betaald zwembad om verkoeling op te zoeken. Geen dure entreekaartjes van een zwembad, alle vrijheid in uw eigen tuin. Er zijn verschillende opties voor uw buitenzwembad, groot of klein, hoog of laag. Er is zoveel keuze dat het soms lastig is om een geschikt buitenzwembad aan te schaffen. In deze blog zullen wij proberen om u een aantal aankooptips te geven.

Keuze maken voor een buitenzwembad

Zoals eerder al aangegeven zijn er allerlei verschillende buitenzwembaden. De eerste keuze die u moet maken is, gaat u voor een opbouw- of een inbouwzwembad? Of heeft u toch liever een opblaaszwembad in uw achtertuin? Als u voor een inbouwzwembad gaat, zit u gelijk vast aan een plek. Een inbouwzwembad kan niet verplaatst worden, deze staat dus standaard op een vast plek in uw achtertuin. Als u voor een opbouwzwembad gaat, dan zijn er tal van mogelijkheden. Hieronder gaan wij hier verder op in, de goedkoopste optie als eerste oplopend naar de duurste optie.

Optie 1: Een opblaaszwembad

Het opblaaszwembad is de voordeligste optie voor een buitenzwembad in uw tuin. Verkrijgbaar in allerlei soorten en voor verschillende prijzen. Wilt u een goed betaalbaar buitenzwembad in uw achtertuin, dan is dit zeker een goed optie. Een opblaaszwembad is snel klaar voor gebruik, en is ook makkelijk te verplaatsen. Heeft u kleine kinderen dan is een opblaaszwembad zeer geschikt. Vaak zijn deze een stuk lager dan een ander buitenzwembad. Het grootste nadeel van een opblaaszwembad, is dat er af en toe een lekkage kan ontstaan.

Optie 2: Een opzetzwembad

Een opzetzwembad is een buitenzwembad met een frame van staal of plastic. Er wordt gebruikt gemaakt van een buizenconstructie, zodat er een stevig buitenzwembad staat. Doordat het een goede constructie heeft, is een opzetzwembad zeer geschikt voor het intensief gebruik. Vaak worden de opzetzwembaden in het voorjaar opgezet en tegen het einde van de zomer weer afgebroken. Het opzetzwembad kan helaas niet het hele jaar door blijven staan. De prijs-kwaliteit verhouding is prima. Doordat hier verschillende merken van zijn, zijn er regelmatig stuntprijzen.

Optie 3: Houten zwembad & Jacuzzi

Wanneer u het liefst het hele jaar door in uw buitenzwembad in de tuin wilt, dan kunt u kiezen voor een houten zwembad of een jacuzzi. Deze zwembaden kunnen het hele jaar door in uw tuin staan. Zo maakt u van uw eigen achtertuin een wellnesscentrum. Wel moet het water in de winter verwarmd worden. Dit kan impact hebben op uw energieverbruik.

Waar moet u op letten bij het aankopen van een buitenzwembad?

Er zijn verschillende punten waar u op moet letten, bij het aankopen van een buitenzwembad. Wanneer u besluit om een buitenzwembad te kopen, moet u zich afvragen hoe vaak u het buitenzwembad gaat gebruiken. Neemt u af en toe een duik, of gaat u het buitenzwembad dagelijks en dus intensief gebruiken? Wilt u het liefst een buitenzwembad die u kunt verplaatsen, en enkel gaat opzetten bij zomerse temperaturen? 

Daarna gaat u kijken naar de grootte van het buitenzwembad. Heeft u een grote tuin? Heeft u kleine kinderen zonder zwemdiploma? Dat zijn allemaal punten waar u over na moet denken bij een aankoop van een buitenzwembad. Met hoeveel personen wilt u graag in uw buitenzwembad zitten, heeft u een klein of een groot gezin? Zo zijn er veel punten waar u over moet nadenken.

Het is ook handig om na te denken over een rechthoekig of een rond buitenzwembad in uw tuin. U kunt ook kiezen voor een vierkant zwembad, zodat u alle ruimte heeft om heerlijk te genieten in uw buitenzwembad.

Wat is het beste buitenzwembad in uw tuin?

Wanneer u van plan bent op een buitenzwembad in uw tuin te plaatsen, heeft u hopelijk nu genoeg tips gelezen waar u aan moet denken bij het aanschaffen van uw buitenzwembad. Wij hebben hieronder een lijst gemaakt met verschillende merken buitenzwembaden.

De onderstaande lijst is niet gebaseerd op prijzen, dit gaat puur om de verschillende merken. Daarnaast hebben we er voor gekozen om merken te benoemen die verschillende soorten zwembaden aanbieden om je een goed beeld te schetsen. De genoemde merken bieden diverse zwembaden, in verschillende prijsklassen aan.

Voor uw opblaaszwembad en opzetzwembaden:

 • Exit
 • Intex
 • Bestway
 • Interline
 • Happy People

Voor uw jacuzzi, houten zwembad en inbouwzwembad:

 • J.I.P
 • Lavor
 • Play&Grow
 • Lasting Scents
 • Ubbink
 • Procopi
 • Gardipool 

Wij van buitenzwembad.nl wensen u veel zwemplezier in uw eigen buitenzwembad. Wilt u hier meer informatie over hebben, kijkt u dan bij onze andere blogs! 

Dit vindt u misschien ook interessant…