Gratis verzending boven de €100,-

Intex zwembad

Met een buitenzwembad voeg je eenvoudig ontspanning en plezier toe aan je achtertuin. Een van de meest populaire zwembaden is het Intex zwembad. Intex is één van de bekendste merken in opblaaszwembaden, opzetzwembaden en andere zwembadartikelen, zoals opblaasbanden, duikbrillen en zwembadpompen. We geven je graag wat meer informatie over deze opblaas en opzetzwembaden.

Intex heeft opzetzwembaden van een goede kwaliteit tegen een goed prijs. Overweeg je dit jaar een buitenzwembad in de achtertuin op te zetten, lees dan eerst onze Intex informatie. Jij en je gezin/vrienden kunnen in een mum van tijd in het opzetzwembad springen.

Intex opzetzwembaden

Intex is marktleider op het gebied van betaalbare opzetzwembaden die door bijna iedereen kan worden geïnstalleerd en opgezet. Je hebt hiervoor geen speciaal gereedschap nodig. De meeste modellen van Intex kunnen eenvoudig in elkaar geklikt en geschoven worden.
Intex maakt verschillende soorten opzetzwembaden met verschillende afmetingen en prijzen waaruit je kunt kiezen.

De soorten Intex Zwembaden zijn: Easy Set, Metal Frame, Prism Frame, Ultra XTR Frame

Intex Easy Set zwembad

Dit zwembad is vrij rechttoe rechtaan. Het heeft een opblaasbare ring en is klaar om vullen in ongeveer 10-15 minuten. Het zwembad krijgt z’n vorm zodra je het vult met water. De set bevat een 110-120 V Krystal Clear-patroonfilterpomp en de grotere zwembaden worden geleverd met zwemtrap, grondzeil en zwembad afdekzeil. Het Easy Set zwembad is gemaakt van 3 lagen, waarvan de twee buitenste lagen van flexibel PVC zijn gemaakt en de middelste laag van polyester. Dit maakt de liner zeer duurzaam en sterk.

 

Intex Metal Frame zwembad

De Intex Metal Frame zwembaden zijn bevatten een duurzaam stalen frame. Het frame zorgt voor een solide en stabiele basis waaraan de liner wordt bevestigd.  Het stalen frame is gepoedercoat en zo goed beschermd tegen roestvorming. Een verstevigingsband omringt het hele zwembad om het stalen frame stabiel en op zijn plaats te houden. Het monteren van het zwembad duurt ongeveer 45 minuten en kan daarna direct met water worden gevuld. De sets worden geleverd met een filterpomp. Dit type zwembad heeft ook een aardlekschakelaar wat het risico op elektrische schokken beperkt. De grotere zwembadafmetingen worden geleverd met zwembadladder en een grondzeil.

 

Intex Prism Frame zwembad

Intex Prism Frame zwembaden zijn verkrijgbaar in drie verschillende vormen, rond, ovaal en rechthoekig. Het stalen fram eis vergelijkbaar met het frame van de Metal Frame zwembaden van Intex.ondeEen ding dat het Prism Frame onderscheidt van de andere zwembaden van Intex, is dat het de enige optie is die verkrijgbaar is in 3 maten: rond, ovaal en rechthoek. Voor extra stabiliteit houdt een verstevigingsband dit zwembad en het frame stevig op hun plaats. Het frame bestaat ui vereenvoudigde T-verbindingen die eenvoudig in elkaar klikken. Voor de montage van het zwembad is dus geen gereedschap nodig. De zwembaden zijn uitgerust met een dubbele zuiguitlaat voor een verbeterde watercirculatie. De montage van het zwembad duurt ongeveer 45 minuten en is dan klaar om te vullen met water. Elke set bevat een filterpomp. De grotere zwembaden zijn tevens voorzien van zwembadladder, grondzeil en afdekzeil.

 

Intex Ultra XTR Frame zwembad

Intex Ultra XTR Frame-pool is de topper van Intex. Het is gemaakt van een sterke, stevige 3-laags voering die lek- en scheurvast is en wordt ondersteund door een frame. Het frame van de Ultra XTR is gemaakt van gegalvaniseerd staal dat van binnen en van buiten is gepoedercoat en is daardoor zeer goed beschermd tegen roest. Elke set bevat niet alleen het zwembad, maar ook een zwembadladder, een afdekzeil en een zandfilterpomp filtersysteem. Net als bij het Prism Frame, is er geen gereedschap nodig voor montage. Het frame klikt eenvoudig in elkaar met speciale T-verbindingen. De T-verbindingen zorgen ook voor extra stabiliteit. In ongeveer 60 minuten ben je klaar om het zwembad te vullen met water.

Intex Ultra XTR Frame Zwembaden

Kwaliteit van Intex zwembaden

Intex zwembaden zijn ontworpen om zeer betaalbaar te zijn voor iedereen. Het materiaal is van zeer goede kwaliteit. Ze zijn natuurlijk niet van dezelfde kwaliteit als een inbouw zwembad, maar ze kosten ook een een stuk minder. Intex biedt een zomer vol zwemplezier voor een scherpe prijs.

 

Hoe lang gaat een opzetzwembad van Intex mee?

Hoe lang je opzetzwembad meegaat, hangt af van een aantal factoren. Het mag geen verrassing zijn dat de Ultra XTR Frame-zwembaden langer meegaan dan de opblaasbare Easy Set-zwembaden. Veel eigenaren melden dat zelfs de opblaasbare zwembaden 5-6 seizoenen meegaan met de juiste zorg en onderhoud. Berg je het zwembad in de winterperiode op? Dan zal dat de duurzaamheid ten goede komen.

 

Waar kun je een Intex zwembad het beste opzetten?

Intex zwembaden zijn snel en eenvoudig op te zetten. Het voordeel van de zwembaden is dat je niet hoeft te graven. Het plaatsen van de Intex zwembaden doe je op een vlakke en stevige ondergrond. Zorg voor dat de ondergrond ook vrij is van scherpe voorwerpen.

 

Wat is het beste Intex zwembad?

Alle type Intex zwembaden hebben hun eigen kenmerken en voordelen. Alle soorten zwembaden zijn duurzaam en stevig, maar zoek je echt het beste Intex bad, en ben je bereid om wat extra’s te betalen, dan adviseren we je het Ultra XTR Frame zwembad. Het stalen frame met dubbele laag poedercoating en het extra verstevigde doek zorgen voor jaren lang zwemplezier.

 

Zijn chemicaliën nodig voor schoon zwembad water?

Ja. Om je zwembadwater schoon en te houden, moet je de juiste chemicaliën gebruiken. Hierin verschillen de Intex zwembaden niet van de andere merken.

 

Kunnen Intex zwembaden verwarmd worden?

Ja. Houd er rekening mee dat de zwembadverwarming waarschijnlijk bijna net zoveel kost als het zwembad zelf! Een meer betaalbare optie is het toevoegen van een overkapping aan je zwembad. Deze overkapping plaatst je over het zwembad heen. De overkapping zorgt ervoor dat de warmte langer blijft hangen en de zon z’n werk kan doen.

 

Bekijk ook onze andere merken

Onze merken: Bestway zwembaden, Exit zwembaden, Summer waves zwembaden