Gratis verzending boven de €100,-

Top 10 zwemparadijzen in Nederland

Waterspeelpark Splesj Molecate in Hoeven (Noord-Brabant)

Een hittegolf of een strenge winter, een tropisch zwemparadijs bezoeken kan het hele jaar door. Steile glijbanen, golfslagbaden, prachtige wildwaterbanen of een prachtig peuterbadje voor de allerkleinsten. Een dag of een heel weekend met het gezin naar het zwembad, is altijd garantie voor een geslaagd uitje. 

De allermooiste zwembaden, buitenzwembaden of zwemparadijzen van Nederland staan hier in een top 10. Toch hebben we ook een zwemparadijs uit het buitenland in de top 10 gezet. Kijk snel op welk nummer dit prachtige zwemparadijs staat.

1. Waterspeelpark Splesj Molecate in Hoeven (Noord-Brabant)

Waterspeelpark Splesj Molecate in Hoeven (Noord-Brabant)

Op 20 kilometer van Breda kunt u dit prachtige waterspeelpark Splesj van Molecaten vinden. Dit is de absolute nummer 1, wanneer de temperaturen richting de 30 graden gaan. Hier is voor iedereen wat te vinden, waaronder maar liefst 7 super snelle waterglijbanen. Het buitenzwembad heeft een spray-park en dit is de aller grootste van Europa! Ook voor de allerkleinsten is hier van alles te beleven.

2. Het Mirandabad in Amsterdam (Noord-Holland)

Het Mirandabad in Amsterdam (Noord-Holland)

Kinderfeestjes & gezinsuitjes gaan vaak naar een zwembad toe. Dit zwembad het Mirandabad in Amsterdam is een top locatie voor een kinderfeestje. Als u hier het kinderfeestje van uw kind geeft, zal hier jaren later nog over gesproken worden. Aan pret geen gebrek, het Mirandabad heeft niet alleen een binnenbad maar ook een fantastisch buitenzwembad. Tal van bubbelbaden zult u hier vinden, ook een prachtig peuterbad, en een top glijbaan. Als u zin heeft in een onvergetelijke dag onder de palmbomen, ga dan snel naar het Mirandabad in Amsterdam!

3. Aqua Mexicana in Slagharen (Overijssel)

Aqua Mexicana in Slagharen (Overijssel)

Het Attractiepark Slagharen is niet alleen een pretpark. Het heeft sinds een aantal jaar ook een prachtig binnen en buitenzwembad aangelegd. Aqua Mexicana doet zijn naam eer aan, u bevindt zich hier in Mexicaanse sferen. U hoeft niet met het vliegtuig naar Mexico, u kunt naar Aqua Mexicana in Slagharen. Er zijn 3 spectaculaire glijbanen te vinden, zowel met band als zonder band. Het buitenzwembad heeft een geweldige speelplaats, hier kunnen zowel de kinderen als ouders zich heerlijk vermaken.

4. Buitenzwembad Boschbad in Apeldoorn (Gelderland)

Buitenzwembad Boschbad in Apeldoorn (Gelderland)

Voor het grootste buitenzwembad van Nederland moet u in Apeldoorn zijn. Het Boschbad is bij uitstek het mooiste buitenbad van Nederland. Als de hete zomer aanbreekt in Nederland, kun u hier heerlijk uitrusten, terwijl de kinderen zich vermaken. De talloze glijbanen, maken dit buitenbad een waterparadijs voor jong en oud. Na het zwemmen kunt u ook nog een potje midgetgolf spelen.

5. Aqua Mundo in Zeewolde (Flevoland)

Aqua Mundo in Zeewolde (Flevoland)

Als u het over een zwemparadijs heeft, kan het zwembad Aqua Mundo van Center Parcs natuurlijk niet ontbreken. Op het park de Eemhof kunt u niet alleen genieten van een heerlijke vakantie, ook kunt u zich heerlijk vermaken in het zwemparadijs. Er zijn hier glijbanen, een topper van een wildwaterbaan, een golfslagbad, er is eigenlijk teveel om op te noemen. Ook voor de peuters is hier genoeg te doen, er zijn speciale zwembadjes voor de allerkleinsten. U kunt hier ook genieten van een heerlijke dag welness. Kortom een absolute aanrader!

6. Duinrell Tikibad in Wassenaar (Zuid-Holland)

Duinrell Tikibad in Wassenaar (Zuid-Holland)

Het grootste overdekte binnenzwembad van de Benelux is het Duinrell Tikibad in Wassenaar. Houdt u van zwembaden? Dan is dit de place to be. Hier zijn circa 20 glijbanen te vinden. Duinrell Tikibad heeft ook een prachtig buitenzwembad, waar u zich een heel weekend kunt vermaken. Ook zijn er voor de peuters schitterende waterattracties te vinden. U kunt er ook een complete vakantie van maken. U kunt overnachten in combinatie met bezoeken aan het Tikibad en het attractiepark Duinrell.

7. Aqua Fun in ’s Hertogenbosch (Noord-Brabant)

Aqua Fun in ’s Hertogenbosch (Noord-Brabant)

Het zwemparadijs Aqua Fun is een prachtig zwemparadijs voor het hele gezin. Voor de peuters is er een speciaal kinderbad genaamd Turtle Bay. Voor de jeugd is er een spectaculaire wildwaterbaan te vinden. Ook zijn er voor de iets oudere jeugd supersnelle glijbanen te vinden. Ook hier kunnen de ouderen genieten van heerlijke welness mogelijkheden zoals whirlpools en diverse stoomcabines. Ook Aqua Fun heeft een buitenbad, hier kunt u heerlijk genieten in de ligweide.

8. TerSpegelt Sterrenstrand in Eersel (Noord Brabant)

TerSpegelt Sterrenstrand in Eersel (Noord Brabant)

Houdt u van een indoor strand, dan moet u in Eersel zijn. Hier bevindt zich een prachtig zandspeelparadijs voor jong & oud. Terspegelt Sterrenstrand heeft prachtige watertoestellen waar u zich de hele dag kunt vermaken. Dit zwemparadijs is helemaal overdekt en heeft dus geen buitenzwembad. De temperatuur is hier altijd goed en u hoeft zich geen zorgen te maken om slecht weer. Let wel op, want de kans is aanwezig dat uw kinderen nooit meer naar huis willen!

9. Plopsaqua in De Panne (België)

Plopsaqua in De Panne (België)

Toch nog een zwemparadijs over de grens, deze kon ik niet uit de top 10 laten. Op 150km van Antwerpen ligt Plopsaqua, dit zwembad hoort bij het kinderpark Plopsaland. Dit is veruit het mooiste kinderzwembad van België. Hier komen sprookjes in dit binnenzwembad tot leven. U kunt instappen in een vikingsboot, of u neemt een ritje in het spannende stormbad. Ook is er een heus speeldorp opgezet, hier kunnen de wat oudere kids urenlang spelen. Er zijn verschillende glijbanen en ook is er nog een wildwaterbaan. Voor de peuters is er een speciaal peuterbad met verschillende watertoestellen. Ook kunt u hier naar het buitenbad, dit zwembad is als een sprookjesboek. Plopsaqua kunt u combineren met een dagje Plopsaland, er zijn verschillende opties voor een overnachting.

10. Swimfun in Joure (Friesland)

Swimfun in Joure (Friesland)

Last but not least dit super gave zwemparadijs Swimfun in Friesland. Dit zwemparadijs is een aantal jaar oud, en helemaal perfect opgezet. Hier is aan alles gedacht, er is een waterval, een wildwaterbaan, een golfslagbad, een stroomversnelling ga zo maar door. Er is een compleet welnesscentrum ingericht met whirlpools, sauna’s en stoombaden. U kunt hier goudzoeken in de goudwaterput of u neemt heerlijk een kruidenbad. Ook is er een buitenbad, wat prachtig is verlicht in de avonduren. In Friesland is een complete Jungle omgebouwd tot zwemparadijs.

Geschreven door Buitenzwembad.nl

Buitenzwembad.nl is dé online webshop voor opzetzwembaden, opblaaszwembaden en accessoires!