Gratis verzending boven de €100,-

Wat is het beste buitenzwembad voor mij?

Wanneer de hete zomerdagen weer aanbreken, heeft iedereen wel behoefte aan een buitenzwembad in zijn tuin. Lekker makkelijk in de tuin, je hoeft de deur niet meer uit om elders verkoeling op te zoeken. Maar welk buitenzwembad is geschikt? Er is zoveel keus.

Buitenzwembaden zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Daarnaast heeft ook niet iedereen hetzelfde budget. In deze blog gaan wij van buitenzwembad.nl hier dieper op in. Wij gaan kijken welk buitenzwembad het beste voor jou is.

Buitenzwembad voor bijna iedereen!

Denk je aan een buitenzwembad, dan denkt men vaak dat dit enkel voor de mensen met een hoog inkomen is. Maar niets is minder waar, een buitenzwembad is bijna voor iedereen weggelegd. Het mooiste aan een buitenzwembad in uw eigen tuin is dat je de deur niet meer uit hoeft. Je hoeft niet naar het strand of betaald zwembad om verkoeling op te zoeken. Geen dure entreekaartjes van een zwembad, alle vrijheid in jouw eigen tuin. Er zijn verschillende opties voor uw buitenzwembad, groot of klein, hoog of laag. Er is zoveel keuze dat het soms lastig is om een geschikt buitenzwembad aan te schaffen. In deze blog zullen wij proberen om je een aantal aankooptips te geven.

Keuze maken voor een buitenzwembad

Zoals eerder al aangegeven zijn er allerlei verschillende buitenzwembaden. De eerste keuze die je moet maken is, ga je voor een opbouw- of een inbouwzwembad? Of heb je toch liever een opblaaszwembad in je achtertuin? Ga je voor een inbouwzwembad gaat, dan zit je direct vast aan een plek. Een inbouwzwembad kan niet verplaatst worden, deze staat dus standaard op een vast plek in je achtertuin. Ga je voor een opbouwzwembad, dan zijn er tal van mogelijkheden. Hieronder gaan wij hier verder op in, de goedkoopste optie als eerste oplopend naar de duurste optie.

Optie 1: Een opblaaszwembad

Het opblaaszwembad is de voordeligste optie voor een buitenzwembad in je tuin. Verkrijgbaar in allerlei soorten en voor verschillende prijzen. Wil je een goed betaalbaar buitenzwembad in je achtertuin, dan is dit zeker een goed optie. Een opblaaszwembad is snel klaar voor gebruik, en is ook makkelijk te verplaatsen. Heb je kleine kinderen dan is een opblaaszwembad zeer geschikt. Vaak zijn deze een stuk lager dan een ander buitenzwembad. Het grootste nadeel van een opblaaszwembad, is dat er af en toe een lekkage kan ontstaan.

Optie 2: Een opzetzwembad

Een opzetzwembad is een buitenzwembad met een frame van staal of plastic. Er wordt gebruikt gemaakt van een buizenconstructie, zodat er een stevig buitenzwembad staat. Doordat het een goede constructie heeft, is een opzetzwembad zeer geschikt voor het intensief gebruik. Vaak worden de opzetzwembaden in het voorjaar opgezet en tegen het einde van de zomer weer afgebroken. Het opzetzwembad kan helaas niet het hele jaar door blijven staan. De prijs-kwaliteit verhouding is prima. Doordat hier verschillende merken van zijn, zijn er regelmatig stuntprijzen.

Optie 3: Houten zwembad & Jacuzzi

Wanneer je het liefst het hele jaar door in je buitenzwembad in de tuin wilt, dan kun je kiezen voor een houten zwembad of een jacuzzi. Deze zwembaden kunnen het hele jaar door in de tuin staan. Zo maak je van je eigen achtertuin een wellnesscentrum. Wel moet het water in de winter verwarmd worden. Dit kan impact hebben op uw energieverbruik.

Waar moet je op letten bij het aankopen van een buitenzwembad?

Er zijn verschillende punten waar je op moet letten, bij het aankopen van een buitenzwembad. Wanneer je besluit om een buitenzwembad te kopen, moet je je afvragen hoe vaak je het buitenzwembad gaat gebruiken. Neem je af en toe een duik, of ga je het buitenzwembad dagelijks en dus intensief gebruiken? Wil je het liefst een buitenzwembad die je kunt verplaatsen, en enkel gaat opzetten bij zomerse temperaturen?

Daarna ga je kijken naar de grootte van het buitenzwembad. Heb je een grote tuin? Heb je kleine kinderen zonder zwemdiploma? Met hoeveel personen wil je graag in je buitenzwembad zitten, heb je een klein of een groot gezin? Dat zijn allemaal punten waar je over na moet denken bij een aankoop van een buitenzwembad.

Het is ook handig om na te denken over een rechthoekig of een rond buitenzwembad in je tuin. Je kunt ook kiezen voor een vierkant zwembad, zodat je alle ruimte hebt om heerlijk te genieten in je buitenzwembad.

Wat is het beste buitenzwembad in je tuin?

Wanneer je van plan bent op een buitenzwembad in je tuin te plaatsen, heb je hopelijk nu genoeg tips gelezen waar je aan moet denken bij het aanschaffen van een buitenzwembad. Wij hebben hieronder een lijst gemaakt met verschillende merken buitenzwembaden.

De onderstaande lijst is niet gebaseerd op prijzen, dit gaat puur om de verschillende merken. Daarnaast hebben we er voor gekozen om merken te benoemen die verschillende soorten zwembaden aanbieden om je een goed beeld te schetsen. De genoemde merken bieden diverse zwembaden, in verschillende prijsklassen aan.

Voor je opblaaszwembad en opzetzwembaden:

Voor uw jacuzzi, houten zwembad en inbouwzwembad:

  • J.I.P
  • Lavor
  • Play&Grow
  • Lasting Scents
  • Ubbink
  • Procopi
  • Gardipool

Wij van buitenzwembad.nl wensen je veel zwemplezier in je eigen buitenzwembad. Wil je hier meer informatie over hebben, lees dan bij onze andere blogs!

Geschreven door Buitenzwembad.nl

Buitenzwembad.nl is dé online webshop voor opzetzwembaden, opblaaszwembaden en accessoires!