Waarom een buitenzwembad in de tuin?

Geschreven door Buitenzwembad.nl

Buitenzwembad.nl is dé online vergelijkingssite voor buitenzwembaden. Wij delen graag al onze kennis over opzet zwembaden en alles wat daarbij komt kijken!

29-04-2020

De zomer is alweer bijna in aantocht. De zomers worden steeds warmer en daarom is verkoeling in een buitenzwembad heerlijk. Vroeger was het zo dat alleen de rijken onder ons zich een buitenzwembad konden veroorloven, maar dat is verleden tijd. Doordat er verschillende buitenzwembaden zijn, in alle soorten en maten, is deze in iedere tuin op te zetten. Graag vertellen wij u wat praktische tips voor het hebben van een buitenzwembad in de tuin.

Voordelen van een buitenzwembad in de tuin

Er zijn een aantal voordelen van het hebben van een buitenzwembad in uw eigen tuin. Het grootste voordeel is natuurlijk dat u bij elke warme dag, even een duik kan nemen in uw eigen buitenzwembad.

Zoals wij al eerder aangaven, zijn de gemiddelde kosten van een buitenzwembad voor iedereen weggelegd. Onder de €20,- heeft u bijvoorbeeld al een prima opblaaszwembad van Intex in de tuin staan. Wilt u liever een opzetzwembad? De buitenzwembaden van Intex & Exit zijn al te koop vanaf €50,-. Bestway heeft ook verschillende framezwembaden die u al voor een budgetprijs in huis kunt halen.

Daarnaast zijn buitenzwembaden makkelijk op te zetten, en neemt een buitenzwembad weinig ruimte in beslag als u deze weer opbergt in het najaar.

buitenzwembad in de tuin

Een jacuzzi in uw tuin

Als u meer budget heeft voor een buitenzwembad, kunt u ook kiezen voor een jacuzzi. Deze zijn zowel vast als opblaasbaar verkrijgbaar.

Voor een jacuzzi heeft u ongeveer evenveel ruimte nodig in uw tuin. Deze zijn ook in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Als u kiest voor een vast jacuzzi, is deze lastig te verplaatsen. Wel is het voordeel dat u het hele jaar door van uw jacuzzi kunt genieten. Een opblaas jacuzzi is ideaal als u deze wilt verplaatsen in uw tuin. Ook is de opblaas jacuzzi makkelijk op te bergen, wanneer het seizoen voorbij is.

Een heerlijke watermassage in uw eigen tuin, wie wil dat nou niet? Elke jacuzzi heeft een eigen ingebouwde filterpomp, zodat het water het hele seizoen door in perfecte staat is. Doordat er ook een zogenoemde warmtepomp in zit, kunt u zelf u eigen water temperatuur bepalen.

Hoe houd ik mijn buitenzwembad schoon?

Als u een buitenzwembad in de tuin heeft, wilt u hier graag het hele seizoen van kunnen genieten. Daarom is het noodzakelijk om het water goed schoon te houden. Dit betekent dat u uw water in uw buitenzwembad goed moet onderhouden. Alleen met chloor of zout kunt u uw zwemwater niet gezond houden. Wel zijn dit de eerste taken voor het goed onderhouden van het water in uw buitenzwembad. U kunt dit doen door middel van chloortabletten in een chloordrijver. Telkens wanneer de chloortablet is opgelost, voegt u een nieuw chloortablet toe in de chloordrijver.

Betere waterkwaliteit in uw buitenzwembad

Wilt u een nog betere waterkwaliteit in uw buitenzwembad? Gebruik dan een zwembadfilterpomp. Er zijn verschillende soorten zwembadfilterpompen. U moet goed kijken naar het aantal liter water, wat uw zwembadfilterpomp aan kan. U dient regelmatig het filter te vervangen, controle is daarom ook zeer gewenst. U kunt daarbij ook nog kiezen voor een bodemreiniger, dit kunt u doen met een zogenoemde zwembadstofzuiger. 

Er vallen ook regelmatig blaadjes en/of plastic stukjes in het water van uw buitenzwembad. Hiervoor kunt u een schepnetje gebruiken om dit makkelijk uit het water te verwijderen. Als u het zwembad in stapt of springt kunt u kiezen voor een voetenbadje. Dit zorgt ervoor dat uw voeten schoon zijn van zand en blaadjes.

Wij van buitenzwembad.nl wensen u veel zwemplezier in uw eigen buitenzwembad. Wilt u hier meer informatie over hebben, kijkt u dan bij onze andere blogs! 

Dit vindt u misschien ook interessant…