Gratis verzending boven de €100,-

Waarom een buitenzwembad in de tuin?

De zomer is alweer bijna in aantocht. De zomers worden steeds warmer en daarom is verkoeling in een buitenzwembad heerlijk. Vroeger was het zo dat alleen de rijken onder ons zich een buitenzwembad konden veroorloven, maar dat is verleden tijd. Doordat er verschillende buitenzwembaden zijn, in alle soorten en maten, is deze in iedere tuin op te zetten. Graag vertellen wij je wat praktische tips voor het hebben van een buitenzwembad in de tuin.

Voordelen van een buitenzwembad in de tuin

Er zijn een aantal voordelen van het hebben van een buitenzwembad in je eigen tuin. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je bij elke warme dag, even een duik kan nemen in je eigen buitenzwembad.

Zoals wij al eerder aangaven, zijn de gemiddelde kosten van een buitenzwembad voor iedereen weggelegd. Onder de €20,- heb je bijvoorbeeld al een prima opblaaszwembad van Intex in de tuin staan. Wil je liever een opzetzwembad? De buitenzwembaden van Intex en Exit zijn al te koop vanaf €50,-. En voor nog een paar Euro meer heb je ook een kwaliteitszwembad van Summer Waves. Bestway heeft ook verschillende framezwembaden die je al voor een budgetprijs in huis kunt halen.

Daarnaast zijn buitenzwembaden makkelijk op te zetten, en neemt een buitenzwembad weinig ruimte in beslag als je deze weer opbergt in het najaar.

Een jacuzzi in jouw tuin

Heb je meer budget? Dan kunt je ook kiezen voor een jacuzzi. Deze zijn zowel vast als opblaasbaar verkrijgbaar.

Voor een jacuzzi heb je ongeveer evenveel ruimte nodig in je tuin. Deze zijn ook in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Kies je voor een vast jacuzzi, dan is deze lastig te verplaatsen. Wel is het voordeel dat je het hele jaar door van je jacuzzi kunt genieten. Een opblaas jacuzzi is ideaal als je deze wilt verplaatsen in je tuin. Ook is de opblaas jacuzzi makkelijk op te bergen, wanneer het seizoen voorbij is.

Een heerlijke watermassage in je eigen tuin, wie wil dat nou niet? Elke jacuzzi heeft een eigen ingebouwde filterpomp, zodat het water het hele seizoen door in perfecte staat is. Doordat er ook een zogenoemde warmtepomp in zit, kun je zelf je eigen water temperatuur bepalen.

Hoe houd ik mijn buitenzwembad schoon?

Heb je een buitenzwembad in je tuin? Dan wil je hier graag het hele seizoen van kunnen genieten. Daarom is het noodzakelijk om het water goed schoon te houden. Dit betekent dat je je water in uw buitenzwembad goed moet onderhouden. Alleen met chloor of zout kunt je je zwemwater niet gezond houden. Wel zijn dit de eerste taken voor het goed onderhouden van het water in je buitenzwembad. Je kunt dit doen door middel van chloortabletten in een chloordrijver. Telkens wanneer de chloortablet is opgelost, voeg je een nieuw chloortablet toe in de chloordrijver.

Betere waterkwaliteit in jouw buitenzwembad

Wil je een nog betere waterkwaliteit in jouw buitenzwembad? Gebruik dan een zwembadfilterpomp. Er zijn verschillende soorten zwembadfilterpompen. Je moet goed kijken naar het aantal liter water, wat je zwembadfilterpomp aan kan. Je dient regelmatig het filter te vervangen, controle is daarom ook zeer gewenst. Je kunt daarbij ook nog kiezen voor een bodemreiniger, dit kun je doen met een zogenoemde zwembadstofzuiger.

Er vallen ook regelmatig blaadjes en/of plastic stukjes in het water van je buitenzwembad. Hiervoor kun je een schepnetje gebruiken om dit makkelijk uit het water te verwijderen. Als je het zwembad in stapt of springt kun je kiezen voor een voetenbadje. Dit zorgt ervoor dat je voeten schoon zijn van zand en blaadjes.

Wij van buitenzwembad.nl wensen je veel zwemplezier in je eigen buitenzwembad. Wil je hier meer informatie over hebben, lees dan ook onze andere blogs!

Geschreven door Buitenzwembad.nl

Buitenzwembad.nl is dé online webshop voor opzetzwembaden, opblaaszwembaden en accessoires!