Gratis verzending boven de €100,-

Hoe zwembadwater weer helder maken?

Pool Power Starterset mini

Hoe zwembadwater weer helder maken?

Het hebben van groen zwembadwater kan een enorm probleem worden als het niet snel wordt opgelost.

Niemand wil een zwembad gebruiken met groen en troebel water.
Voor eigenaren van opzetzwembaden is het een must om te leren hoe ze groen en troebel zwembadwater kunnen oplossen. Aangezien de meesten dit soort problemen minstens één of twee keer per jaar tegenkomen, ongeacht hoe goed je je zwembad onderhoudt.

Voordat we het hebben over de oplossing voor dit veelvoorkomende zwembadprobleem, laten we het eerst hebben over waarom en hoe het in de eerste plaats komt. Als we de oorzaak van dit probleem kunnen achterhalen, kunnen we misschien voorkomen dat het opnieuw gebeurt.

Wat veroorzaakt groen zwembadwater?

 • Slechte waterchemie 
 • Een slechte circulatie 
 • Chloorproblemen 
 • Een verhoogd zwembad gebruik 
 • Weersomstandigheden 

 

Slechte waterchemie

Slechte waterchemie is de belangrijkste oorzaak van troebel en groen zwembadwater en daarom raden wij de zwembadbezitters aan om hun zwembadwater minstens één of twee keer per week te testen om troebel en groen zwembadwater te voorkomen voordat het gebeurt.

Slechte circulatie

Slechte watercirculatie kan leiden tot groen zwembadwater in uw buitenzwembad. Zorg ervoor dat je filterpomp en filtersysteem goed werkt en vervang je filtercartridge als deze al vuil is.

Chloorproblemen

Chloorproblemen kunnen ook troebel en groen water in je opzetzwembad veroorzaken. Het goede nieuws is dat het toevoegen van een aanbevolen dosis zwembadschok uw troebele opzetzwembad probleem kan oplossen.

Een verhoogd zwembadgebruik

Een verhoogd zwembadgebruik kan troebel water veroorzaken en dit kan eenvoudig worden verholpen met een zwembadzuiveraar.

Weersomstandigheden

Ook de weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op de watercondities in je buitenzwembad, dus het is aan te raden om je zwembad altijd af te dekken om troebel zwembadwater te voorkomen.

 

Hoe uw zwembadwater weer helder te maken?

Voordat we beginnen met het repareren van uw zwembadwater, zijn er enkele essentiële benodigdheden die je eerst moet verzamelen:

 • Pool Power Starterkit
 • Calciumhypochloriet shock
 • Niet-chloor shock
 • Waterzuiveraar

 

Pool Power Starterset mini

 

Omdat we al vermeldden dat de meest voorkomende oorzaak van troebel en groen zwembadwater te maken heeft met je waterchemie, moet je eerst het water in je zwembad testen. Je kunt een testkit of een set teststrips gebruiken om te bepalen of je een uitgebalanceerd zwembadwater heeft of niet.

Houd de pH binnen het bereik van 7,2 tot 7,6.

Te veel calcium kan vertroebeling van het zwembadwater veroorzaken en het kan ook leiden tot verstopte filters. Ook kunnen onevenwichtige pH en totale kwaliteit de effectiviteit van je zwembadchemicaliën aanzienlijk verminderen.

Controleer het chloorgehalte

Zodra je je resultaten heeft, controleer je of er een verschil is tussen je totaal beschikbare chloor- of TAC-niveau en het vrij beschikbare chloor- of FAC-niveau. Als er een verschil is tussen de twee, moet je een chloorvrije schok aan het opzetzwembad toevoegen. Je moet een chloorvrije schok gebruiken als het FAC-niveau 2 ppm of hoger is.

We raden aan om een chloorvrije oxiderende zwembadschok te gebruiken, omdat het uitstekend werkt door het elimineren van gecombineerd niet-reinigend chloor (chlooramines) en het zorgt voor hogere niveaus van vrij chloor voor je zwembadwater.

Voeg calciumhypochloriet shock toe

Als de watertest die je eerder hebt gedaan, aantoont dat  er sprake is van een laag chloorgehalte,  dan moet je meteen een chool schock aan je buitenzwembad toevoegen. Dit zal helpen om de verontreinigingen in je water te verwijderen, inclusief algen, bacteriën en andere levende organismen die ervoor kunnen zorgen dat je opzetzwembad troebel water bevat.

We raden aan om de DryTec calciumhypochloriet chloorschokbehandeling te gebruiken. Het is een snelwerkend zwembad desinfecterend middel dat bacteriën doodt, algen bestrijdt en alle organische verontreinigingen in je opzetzwembad vernietigt.

Inspecteer filter en pompsysteem

Als je testkit aantoont dat je een goed uitgebalanceerd zwembadwater hebt. En je nog steeds een troebel en groen opzetzwembad hebt om je zorgen over te maken, dan moet je je filter en pompsysteem controleren op vuil of vuil dat dit zwembadprobleem kan hebben veroorzaakt. Maak je pomp en filters schoon en spoel het filter terug. Mogelijk moet je ook de filtercartridge vervangen.

Voeg waterzuiveraar toe aan je buitenzwembad

Is je water nog steeds troebel? En blijkt uit je test dat je normaal en uitgebalanceerd water hebt, je het filtersysteem al hebt gecontroleerd en schoongemaakt, en je watercirculatie goed is. Dan is de laatste optie die je hebt om een ​​troebel en groen opzetzwembad te verhelpen, door er een waterzuiveraar aan toe te voegen.

Waterzuiveraars binden kleine deeltjes aan elkaar, zodat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd door het filtersysteem van je opzetzwembad.

Tips voor jouw buitenzwembad

Sommige kopers van buitenzwembaden hebben een aantal slimme trucs ontdekt om groen zwembadwater in hun opzetzwembaden te repareren.

 • Je kunt een oude vacuümslang gebruiken en deze aansluiten op de waterretourklep van je Summer Waves zwembadpomp. Hierdoor circuleert je zwembadwater door je buitenzwembad en blijft je water helder.
 • Heb je een klein tot middelgroot buitenzwembad? Dan kun je het volledige zwembadwater laten wegvloeien om de troebelheid volledig te elimineren en het daarna opnieuw vullen.
 • Installeer een schone witte sok op de uitlaat van je zwembadpompsysteem. Laat het een nacht staan ​​en je zwembadwater zou gezuiverd moeten zijn.

Filterpomp Summer Waves

Geschreven door Buitenzwembad.nl

Buitenzwembad.nl is dé online webshop voor opzetzwembaden, opblaaszwembaden en accessoires!