Hoe moet u een Intex zwembad afbreken?

Geschreven door Buitenzwembad.nl

Buitenzwembad.nl is dé online vergelijkingssite voor buitenzwembaden. Wij delen graag al onze kennis over opzet zwembaden en alles wat daarbij komt kijken!

01-07-2020

Er zijn verschillende redenen waarom u moet weten hoe u een Intex-zwembad moet legen. Een van de meest voor de hand liggende is het opbergen van uw zwembad. Door uw zwembad op te slaan, kunt u wat benodigde ruimte in uw tuin vrijmaken. Het demonteren van uw Intex-zwembad is ook een must als u uw zwembad tijdens de koude maanden wilt opbergen. 

Er zijn verschillende manieren buitenzwembad af te breken.Voordat we doorgaan en de verschillende manieren bespreken om een ​​Intex-zwembad af te breken, moet u ervoor zorgen dat u uw zwembadwater goed afvoert, en geen planten of dieren beschadigd. Wat we zeggen is dat u de richtlijnen of wetten moet volgen over waar u uw zwembadwater moet lozen.

Overhevelen van het zwembadwater

Overhevelen is de meest gebruikelijke manier waarop de meeste mensen hun Intex-zwembaden legen, vooral als deze geen ingebouwde aftapklep hebben. Je hebt een eenvoudige tuinslang en wat spullen nodig om de slang op zijn plaats te houden. Eerst moet u het ene uiteinde van de tuinslang in het water steken, en het andere moet zich aan de buitenkant onder het waterniveau bevinden. Zorg ervoor dat er geen luchtbellen in je tuinslang zitten, zodat er gemakkelijk water doorheen kan. Bij het overhevelen is het niet mogelijk om al het water uit uw zwembad te laten lopen. Na het bereiken van een bepaald niveau moet u dit handmatig doen. Om deze reden is dit alleen een aanbevolen manier om een ​​Intex-zwembad leeg te maken, als dit geen geld kost.

overhevelen zwembadwater

Een dompelpomp gebruiken

Een snellere en efficiëntere manier om een ​​Intex-zwembad af te breken, is door een dompelpomp te gebruiken die het water uit uw Intex zwembad zuigt. Dit kost u geld, maar het bespaart u de tijd die u nodig heeft om te wachten tot uw Intex-zwembad leeg is. Het maakt niet uit hoeveel u uitgeeft aan uw dompelpomp, want zelfs de meest betaalbare dompelpomp kan de klus klaren.

dompelpomp

De afvoerklep gebruiken

Een andere goedkope manier om uw zwembad af te tappen, is door de afvoerklep van uw Intex-zwembad te gebruiken als deze er een heeft. Gewoon een herinnering. Open uw afvoerklep nooit zonder eerst een slang erin aan te sluiten. U wilt uw zwembadwater niet afvoeren waar uw Intex-zwembad zich momenteel bevindt. Het kan grond of het oppervlak van uw zwembad aantasten. U kunt het vrouwelijke uiteinde van uw tuinslang aansluiten op de afvoeraansluiting. Voor andere Intex-zwembaden moet u mogelijk een slangadapter met uw vrouwelijke tuinslanguiteinde schroeven voordat u deze op uw afvoerklep kunt aansluiten. Dit proces is sneller dan het overhevelen van uw zwembadwater, maar niet zo snel in vergelijking met het gebruik van een dompelpomp.

Hoe een Intex-zwembad af te breken

Easy Set of buitenzwembaden met opblaasbare bovenring

Weten hoe u uw Intex kinderbad of Easy set zwembad moet legen, is een belangrijk proces bij het onderhouden en schoonmaken. Voor Intex kinderbaden met opblaasbare bovenringen of de Intex Easy Set-zwembaden hebben ze vaak geen afvoerklep om het zwembadwater af te tappen, dus u moet het doen met een tuinslang of een dompelpomp. Voor deze uitleg gebruiken we een eenvoudige tuinslang.

Hierbij een handleiding voor het afbreken van een Intex Easy Set-zwembad

Totale tijd: 4 uur

Test uw buitenzwembadwater

Als u een van de grote kinderbaden of Easy Set-zwembaden heeft, raden we u aan om eerst het water te testen om te controleren of u een laag PH-gehalte of een hoog chloorgehalte heeft. Als uw zwembadwater niet zuur is of een laag chloorgehalte heeft, kunt u het water gebruiken om uw planten water te geven.

Installeer de tuinslang in uw zwembad

Zoals eerder vermeld, gebruikt overhevelen een tuinslang om uw zwembadwater af te voeren. Zorg ervoor dat de slang goed is ondergedompeld en dat er geen lucht in de slang kan komen.

Laat de laatste centimeters water weglopen

Omdat uw tuinslang niet al uw zwembadwater kan afvoeren. Kunt u een van de kanten van uw zwembad voorzichtig omhoog trekken om het water af te voeren of een spons gebruiken om het resterende water op te vangen en in een emmer op te vangen.

Dit hangt allemaal af van de grootte van uw zwembad en welk voor u de beste oplossing is.

Droog het zwembad af

Voordat u uw zwembad opbergt, moet u ervoor zorgen dat het helemaal droog is. Of u laat het een tijdje buiten onder de zon staan ​​om het door de warme lucht te laten drogen of u kunt uw buitenzwembad afvegen met handdoeken om het proces te versnellen. De binnen- en buitenkant van het zwembad moeten droog zijn om te voorkomen dat het vinyl aan elkaar plakt wanneer u het opvouwt.

afbreken Intex zwembad

Intex zwembaden met frame

Het aftappen van uw Intex metal frame zwembad zal anders zijn dan het leegpompen van een Intex easy set zwembad. Omdat we het al hebben gehad over het overhevelen van uw zwembadwater met behulp van een tuinslang. Voor het aftappen van Intex metal frame zwembad gebruiken we de afvoerklep. De eerste stap is nog steeds om de chemie van uw zwembadwater te testen. Daarna moet u opzoeken en het benodigde materiaal pakken om uw zwembadwater af te voeren. Installeer uw tuinslang op een plek waar u het afgetapte zwembadwater naartoe wilt laten lopen.

Sluit uw slangadapter aan op uw tuinslang en sluit deze vervolgens aan op uw afvoerklep om te beginnen met het aftappen van uw zwembadwater. Verwijder de dop van uw Intex frame metal zwembad. Dit bevindt zich aan de onderkant in uw Intex-zwembad. Als u het verwijdert, stroomt er water door uw afvoerklep. Eenmaal verwijderd, hoeft u alleen maar te wachten tot het zwembadwater is afgevoerd. We raden u aan dit ’s nachts te doen, zodat uw Intex zwembad de volgende morgen helemaal leeg is. Geef het buitenzwembad genoeg tijd om volledig te drogen, dan kunt u beginnen met het opvouwen van uw Intex-zwembad voor de winteropslag.

Intex zwembad met frame

Waar moet u op letten bij het water afvoeren van uw Intex-zwembad

Het leegmaken van uw Intex zwembad kan schade aan uw Intex-zwembad veroorzaken, en dat proberen we te voorkomen. Hier zijn enkele dingen die u moet vermijden bij het leegmaken van uw Intex-zwembad. Zoals eerder vermeld, controleer altijd de chemie van uw zwembadwater voordat u het afvoert om te voorkomen dat u uw planten beschadigt of andere levende wezens in uw buurt.

Er is een goede reden waarom er richtlijnen zijn opgesteld als het gaat om waar u uw zwembadwater moet lozen. Open nooit de afvoerklep van uw Intex zwembad zonder er een adapter en een slang op aan te sluiten. We weten hoe gemakkelijk het lijkt om uw zwembad te legen door gewoon uw afvoerklep te openen, maar we raden u af om dit niet te doen.

Door uw zwembadwater op die manier af te voeren, vooral als het zich in uw achtertuin bevindt, kan uw Intex zwembad zakken. En het zal het voor u moeilijker maken om uw Intex zwembad te drogen als er buiten een plas water is. Als u uw Intex zwembad voor langere tijd gaat opslaan, moet u ervoor zorgen dat het volledig is gedroogd. Door uw zwembad op te vouwen wanneer er nog steeds vocht op zit, kan het vinyl aan elkaar blijven plakken en kan het ook vlekken op uw Intex zwembad maken tijdens opslag.

Intex zwembad in doos

Dit vindt u misschien ook interessant…